maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kahvipussijoutsen on saanut uusia tuulia siipiinsä

Kahvipussijoutsen tuntuu olevan yksi tämän hetken kuumimmista sanoista ja puheenaiheista sekä kierrätyksen ystävien että näpertelijöiden keskuudessa.

Kahvipussijoutsen kuuluu ONNEN HETKIEN valikoimaan pääasiassa sen mahtavan kierrätysnäkökulman ansiosta. Ja onhan se sanottava, että joutsen on varsin komea koriste, joka kerää katseita ja herättää keskustelua.

Ihan ensimmäiset joutsenemme ovat näyttäneet tältä:


Niiden kauppa kävi kuin kuumilla kivillä.
Ja jos jonkun kanssa ei kauppa käynyt, niin keskustelu kävi sitäkin sujuvammin.
Muutama muukin kanssamme asioinut totesi tällaisia lahjaksi saaneensa tai jopa itse tai tuttavansa tekevän. Tunnustelevat keskustelut herättivät kiinnostusta idean kehittämiseen. Oli puhetta niin joutsenen koosta, mallista kuin tekotavastakin. Puhuttiin myös pohjasta, kuljettamisesta ja käytännöllisyydestä.

Eipä mennyt aikaakaan, kun kuvien ja kommenttien jälkeen muutimme joutsenen nokan ja vähän ulkomuotoakin. Edistysaskel oli varovainen, mutta oikeaan suuntaan. Tältä se näytti:



Seuraava edistysaskel otettiin paljon vakavammin, pitkällisen harkinnan ja tunnustelun jälkeen. Idea muuttui vielä tekemisprosessin aikanakin, mutta lopputulos oli mielestämme valtavan upea.

Mutta mites se käytännöllisyys? Monet tuntuvat ajattelevan, että tavaraa ja etenkin koriste-esineitä on itse kullakin aivan riittämiin.
Jo ensimmäisestä joutsenmallista teimme suuremman version. Mutta suuri koko vaati todella kovan työpanoksen ja näin ollen pitäisi tuotteelle asettaa korkeahko hinta. Toki osa on siitä valmis senkin maksamaan ja iso joutsen on jo erittäin käytännöllinen. Oma prototyyppimme on ollut jo pitkään kukkaruukun kaverina ja niin kukka kuin joutsen näyttävät entistäkin kauniimmilta.
Mutta pienempäänkin joutseneen halusimme käytännöllisyyttä - ja nimenomaan kohtuullisella myyntihinnalla. Vaihtoehtoja idean toteuttamiseen oli useampi, nyt pysyttiin tutuissa pienissä kahvipussin paloissa ja muokattiin mallia.
Tällä tavoin tehty joutsen on jo sen verran suurempi, että sitä pystyy käyttämään muunakin kuin vain koristeena. Miten kahvipöydän servetit voisivat olla upeammin tarjolla kuin joutsenessa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti